Disclaimer
Op deze website staat het aantal calorieën van de verschillende categorieën dranken vermeld per standaard Nederlandse drinkmaat. Omdat er per categorie drank veel merken bestaan die verschillen in alcoholpercentages en suikergehaltes kunnen de calorieën per merk afwijken. Deze site geeft een indicatie weer van het aantal calorieën per standaard Nederlandse drinkmaat.
Eerst worden de druiven geoogst. Daarna worden de druiven ontsteeld en gekneusd en vindt de alcoholische gisting plaats. Tijdens deze gisting wordt de suiker die in de druiven zit omgezet in alcohol en koolzuurgas. Nu wordt de wijn geperst. Een tweede gisting vindt plaats, de malolactische gisting. Hierbij wordt het scherpe appelzuur door middel van melkzuurbacteriën omgezet in het mildere melkzuur. De jonge wijn wordt nu opgeslagen in de kelder om te rijpen. De tijdsduur en de manier waarop is afhankelijk van het wijntype, het oogstjaar en het inzicht van de wijnmaker. Dit rijpen kan in een neutrale roestvrij stalen tank, of in een eikenhouten vat. Na de rijping wordt de wijn geklaard en gefilterd en gebotteld.
Disclaimer
Een standaard glas sterke drank bevat evenveel alcohol als een standaard glas bier of wijn.